sunnuntai 30. marraskuuta 2008

Saunakehikko

Etsimme pitkään vanhaa käytettyä hirsikehikkoa saunaksi. Oikean kokoinen, kaunis, edullinen, lähellä ja vielä hyväkuntoinen. Siinäpä yhtälö! Eipä sellaista oikein löytynyt. Yhden pienen rungon kävimme purkamassa Kuopion läheltä. Ulospäin runko näytti hyvältä mutta purkaessa heikkoja hirsiä olikin yllättävän monta. Ehkäpä siitä tulee halkovaja...

Lopulta sattumalta löysimme kotimme läheltä Jokelasta kauniin uuden kehikon. Hienot lohenpyrstöliitokset ja korkeutta riittävästi. Kun veistäjä vielä tarjoutui mukaan pystytystalkoisiin, olimme valmiita kauppaan.

Kuorma-autolla runko siirtyi niin lähelle saartamme kuin mahdollista. Oma venepaikkamme on niin ahdas että sieltä lossin olisi ollut vaikea hakea lastia. Enska on lähivesillämme tunnettu lautturi ja siirsi rungon ripeästi. Saaressa kymmenen talkoolaista tarttui ripeästi hommiin. Perustukset olimme tehneet oman perheen voimin edellisellä viikolla. Yhdessä päivässä runko saatiin harjakorkeuteen. Vesikattoa varten pitikin sitten järjestää toiset talkoot.

Ei kommentteja: